Научете кой език се говори в Тайланд

 Ticker News
  • NYSAA Esports Gaming League to start on Monday, March 7, 2022!!

Тайланд е известна туристическа дестинация, която привлича милиони посетители от цял ​​свят всяка година. Красивата природа, богата култура и традиции, както и приветливите местни хора, правят Тайланд истинска мечта за пътешественици. Едно от любопитните неща, https://www.globalong.net/sandy/Page-d-exemple/ които може да научите за Тайланд, е кой език се говори там.

Официалният език на Тайланд е тайският език. Тайландският език е на тайско-кадайската семейство и е първият език на повечето хора в Тайланд. Тайският език се характеризира с уникален алфабет, който се състои от 44 символа. Тайскаят азбука е наречена “тайская азбука” или “fthair”, туроператорски фирми в тайланд и се изписва от ляво надясно. Тайският език се счита за труден за изучаване, но основните фрази и думи могат да бъдат лесно научени от туристи.

Въпреки че тайският език е официалният, оферти тайланд има и други езици, които се говорят в Тайланд. В някои области на страната, където живеят етнически малцинства, хората говорят различни диалекти и местни езици. Например в южната част на Тайланд се говори малайски, самолетен билет до тайландкато в северната част на страната има хора, които говорят лао.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hit enter to search or ESC to close